Vaarroute

home   intro   het jacht   vaarroute   info   foto's

pagina nog in opmaak

Op deze tocht zullen we zoveel mogelijk afwisseling brengen, ‘s avonds in een gezellige marina (jachthaven), de volgende keer weer voor anker in een onbewoonde baai waar we lekker kunnen zwemmen, dan weer aan de kade of voor anker nabij een pittoresk dorpje met bezienswaardigheden. We varen zoals dit het beste uitkomt volgens de wind- en weersomstandigheden en zoals het ook op dat ogenblik het leukste lijkt.

We hebben geen vaste route, maar wel een aantal plaatsen die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken en die we dan ook aanlopen en er overnachten. We leggen aan in enkele mooie kleine haventjes en kunnen ook ankeren in een onbewoonde baai.

Hieronder enkele voorbeelden:

 

 

Vertrekhaven:

 is de ideale vertrekhaven voor een mooie zeilcruise. Restaurants, supermarktje, toiletten en douches, alles is aanwezig.
Zadar
is een prachtige omwalde oude stad. Ook nu nog met gezellige winkelstraten en vele terrasjes. Beroemd is de ronde kerk Sveti Donat. Vergeet vooral niet eens te luisteren bij het zee-orgel, een uniek systeem van buizen die aangeblazen worden door de golven. Te vinden aan de kop van de oude stad en uniek in de wereld. En dan een kopje koffie of iets anders in het gerestaureerde Arsenaal.

 

Pašman: Landin baai 

In de Landin baai kunnen we één van de 20 meerboeien oppikken. Zwemmen, snorkelen, of met de dinghy wat rondtoeren.

Hier is een "restaurantje", primitief maar zéér lekker (enkel vis, mosselen of heerlijke kreeft).

We kunnen natuurlijk ook met de dinghy de maaltijd afhalen in het restaurantje en aan boord dineren.

 

Marina Tribunj

De Marina van Tribunj behoort tot de topklasse. Excellente en luxueuze douches en toiletten, bar en restaurant, alles prima onderhouden en proper.

In het gezellige dorpje zijn er verscheidene restaurantjes, terrasjes aan de waterkant en een winkeltje met heerlijke ijsroom.

Skradin

Skradin en de Krka watervallen

Na een tocht door de fascinerende canyon van de Krka rivier komen we aan in het wondermooie Skradin (foto). Hier gaan we aan de steigers van de Marina liggen.

 

Van hieruit kunnen we per taxiboot of per gehuurde mountainbike de watervallen bezoeken . s Avonds eten we in het gezellige restaurant "Bonaca".

Marina Kremik

Primošten / Marina Kremik

Marina Kremik (foto) is zeer modern, goed uitgerust en heeft prima douches en een supermarktje.

Met een shuttle busje (5 minuten en ongeveer 2 euro pp/retour) kunnen we dan het mooie en gezellige Primošten bezoeken en daar in een restaurantje op het dakterras gaan eten.

Trogir

Trogir

Trogir is een zeer mooie en gezellige ommuurde stad. De oude straatjes  en gebouwen zijn intact gebleven en er zijn talloze mooie binnenpleintjes met terrasjes en goeie restaurants. Trogir is niet te groot en overzichtelijk.

Ook de goed uitgeruste marina is niet zo groot en is een zeer gewilde locatie, zowel voor de stad zelf als voor de nabijheid van de luchthaven. De marina ligt als het ware in de stad, bruggetje over wandelen en je bent in de oude binnenstad. 's Avonds kunnen we lekker tafelen op het terras van restaurant "Alka".

Foto copyright © Mirande Phernambucq

pagina nog in opmaak

Bovenstaande beschrijvingen zijn enkele voorbeelden van plaatsen die kunnen aangelopen worden.
Afhankelijk van weer en wind kunnen andere plaatsen gekozen worden.
Er wordt ook rekening gehouden met uw wensen en voorkeuren.

home   intro   het jacht   top   info   foto's